Buraiden Gai



İşlemediği bir suçtan yargılanan genç Gai'nin kendini aklama hikayesi.

Genç Gai yaşlı ve zengin bir adamı bıçakla öldürmekten tutuklanır. Aslında suçu işleyen yaşlı adamın ailesinden biridir. Bunun sonucunda Abe isimli polis ile yolları kesişen Gai, teslim olur. Hapishaneye gideceğini sanan Gai, aslında "İnsan Enstitüsü" adlı bir yere gönderilmiştir. Burada suça bulaşmış gençlere insanlık dışı davranılarak "insanlaştırma" adı altında psikolojik ve fiziksel şiddet uygulanmaktadır. Gai buraya geldiği ilk günden oranın müdürü Sawai ile takışmış ve hikayesinin bir kısmını anlatmıştır. 

12. bölümden itibaren  Gai'nin geçmişini öğreniyoruz. Bizim ana karakter daha 13 yaşında bağımsız bir birey olmayı kafaya takmış. Ama bu bağımsızlık isteği ve başından geçen zor durumlar sonucunda Gai, okul arkadaşının yalanlarına inanıp başını daha büyük bir derde sokmuştur.  Arkadaşının gece saat 11 gibi kendini görmeye gelmesi ve iş teklifinde bulunmasının (üstelik çok yüksek bir fiyatla koruma olmasını istemek gibi) mantıksızlığı o anki zor durum yüzünden fark etmemesi ve paraya çok ihtiyacı olması karakteri büyük tuzağa çekmeyi başardı. Arkadaşının evine geldikten sonra babası tarafından kandırılıp katil olmakla suçlanınca Gai ister istemez evden kaçar. Ama arkadaşının babası (Bay Hirata) planını yapıp sahta bir video kaset yapıp, polisle anlaşarak Gai'yi kesin kez suçlu durumda göstermiştir. Video kaseti izleyen Gai kasette bir kusur bulunca hemen kaçmaya çalıştı ama bulunduğu terin bir ada olması sebebiyle teslim olmak zorunda kaldı. Elbette Gai hemen pes etmedi ve uygun bir zamanda başka bir arkadaşıyla kaçma fırsatı buldu. Fakat Gai aldığı fiziksel şiddet sebebiyle kaçacak durumda değildi. Bu yüzden arkadaşına kaçmasını söyleyip bir yerde saklandı. (Daha sonraları arkadaşının adanın dağlık kesimlerinde saklandığını öğreniyoruz.) Daha sonra iki güvenlik memurunu etkisiz hale getirip birinin kıyafetlerini giydi. Diğerini ise Gai'den daha korkak ama oradaki diğer gençlerde daha cesur olan başka bir çocuk giyip o işkence odasından ayrıldılar. Gai kaset için müdürün odasına gitti. Kaseti bulamadığı için hayal kırıklığına uğrasa da hemen telefon etmeyi denedi. Bu seferde enstitünün direkt telefon bağlantısı sunmadığını anlayıp hemn telefonu kapattı. Son umut olarak telefon bağlantısını olduğu yerde bir internet portu görünce bir bilgisayar olabileceğini düşünerek en sonunda laptopa ulaşıp Abe'ye bir e-mail göndermeye çalıştı. Maili yazarken diğer memurlar Gai'yi görüp onu durdurmaya çalıştı ama Gai maili tamamlamamış bile olsa gönderdi.

ACİL: HİRATA'NIN V...
Mail bu kadardı. Abe başta biraz düşünse de bunun önemli olabileceğine karar verdi. Üzerinde düşündükten sonra sonunda video kaseti kastettiğini anladı ve hemen videoyu izlemeye başladı. Gai'nin soruşturmasıyla ilgilenen polis memuru video kaseti verse bile hemen  bunu Hirata'ya bildirdi. Hirata zeki bir adamdı hemen önlemler başladı ama Sawai'yi aradığında açma sapan bahaneler sunuca sinirden köpürdü ve enstitüye geleceği söyledi. 

Şimdi Gai'nin maili yazdığı sırada diğer memurların (iki kişilerdi ) onu bulduğunu söylemiştim. Diğeri silahını doğrulturken öbürü Sawai'ye haber vermek için ayrıldı. Bu sırada işkence odasında diğer üniformayı giyen genç silah tutanı etkisiz hale getirerek Gai'yi kurtardı. Gai ve bu arkadaş kaçmak yerine Gai'nin fikri ile odadaki koltuğun alt kısmını keserek oraya saklandılar. Memurlar geldiğinde baygın halde yatan diğer memuru görünce panıkle dağılıp onları aramaya çıktılar. Sawai geldiğinde kendi odasını aramalarını söyledi. Burası heyecanlıydı ama Sawai bile koltuğa saklanabileceklerini akıl edemedi. Hirata'nın geldiği zamana kadar saklanmaya karar veren Gai, Sawai'nin neredeyse bütün memurlar ile diğer öğrencileri bahçeye tolamsını fırdat bilip saklandıkları çıktılar. Bina içinde bir memuru etkisiz hale getirdikten sonra başlangıçta Gai ile kaçan (dağlık alanda saklanan) arkadaşını işkence edilmiş halde buldular. Bayılttıkları adamın kıyafetlerini arkadaşına giydirirken Gai odadaki zehirleri fark etti ve kafasında bir plan kurdu.

Tekrar müdürün odasındaki koltukta saklanmaya giden Gai ve arkadaşları Hirata'nın gelmesini beklediler. Sonunda bay Hiarata geldi. Sawai ile konuşurken öğreniyoruz ki bu enstitüyü Hirata kurmuş. Gai koltukta oturan Hirata'nın cebini gizlice keserek onun telefonunu alıyor. Bu sırada Hirata, orada öfke ve endişe içerisindeyken cinayet gece olan olayları anlatmaya başlıyor. Gai bunu fırsat bilip telefon ile bir nurama çevirip telesekreter bağlanarak Hirata'nın itiraflarını kaydediyor. Daha sonra Hirata kendisine bir şey battığını hissedip koltuktan sıçrayarak koltuğun içinde biri var diye bağırıyor. Gai ve arkadaşları koltuktan çıkmaya başlıyor. O sahne cidden komikti odadaki herkes kormuş gözüküyordu. Gai hemen elindeki maket bıçağı ile Sawai'i rehin alıyor. Fakat bunun boşuna olduğunu biliyor. Hirata hiç umursamadan Sawai'i müdürlükten attığını söyleyip memurlara ateş etmelerini söylüyor. Sawai plastik mermiler ile vurulup düşüyor. Bu arada plastik bile olsalar bu mermiler insanı yaralayabilecek güçteler. Gai ise bunun olacağını bildiğini söylüyor. Daha sonra koltukta batan şeyin bir şırınga olduğunu,  Hiarata'ya yılan zehri enjekte ettiğini ekliyor. Hirata terlemeye ve zor nefes alamaya başlıyor. Panzehir için Gai'nin dediklerini yapıp gitmesine izin veriyor. Fakat tam kapıya yaklaştıklarında Sawai zar zor pencereden doğrulup bunun yılan zehri olamayacağını etkilerini daha ağır olacağını bağırıyor. Gai'de boş bulup biraz panikleyince Hirata bunun doğru olduğunu anlayıp hemen memurlara silahlarını doğrultmalarını emrediyor. Gai o sırada bahçede bulunan diğer arkadaşlarına dönüp onlara bir konuşma yaparak ayaklanma için cesaretlendiriyor. Sonunda cesaretlenen arkadaşları Gai ve diğer ikisinin kaçmasına yardım ediyor. Denizde tekne ile giderken karşıdan gelen 3 tekne ile tedirgin oluyor bizim üçlü. Fakat gelen Abe ve diğer polislermiş. Gai, Abe ile kısa bir konuşma gerçekleştirip arkadaşlarını bir an önce kuratrmasını söylüyor...


2 AY SONRA
Gai'nin tekrar okuluna geri döndüğünü görüyoruz. 

- SON -

Büyük ihtimalle Gai hırsızlık ve cinayet suçlarından aklandı. Enstitü kapandı ve Başta Hirata ve Sawai olmak üzere bütün suçlu yetişkinler cezalandırıldı. Gençler ise umarım olgunlaşıp cezalarını ıslah evlerinde çektikten sonra düzgün birer vatandaş olmuşlardır.

Yorumlar