Lookism





Aslında bu manhwaya Viral Hit'ten önce başlamıştım ama Viral Hit'i daha çok beğendiğim için bu seriye ara verdim. Viral Hit'te güncele geldikten sonra bu seriye devam edeceğim. 
Seri adındanda anlaşılacağı üzere (lookism - görünüşçülük) insanların dış görüşnüslerine göre toplumdaki saygı ve statü farkını anlatıyor. Bunu hem ana karakter üzerinden  de yan karakterler üzerinden yapıyor.
Bizim ana karakter fakir, gözlüklü bir şişko. Sınıfındako zorbalar bunu evcil pikachuları gibi kullanıyorlar. Buna dayanamayıp başka bir liseye nakil oluyor. Fakir olduğu için döküntü bir evde tek başına kalıyor. Bir sabah uyandığında kendini yakışıklı bir bedende buluyor. İlk baş çok şaşırıyor. Ben nasıl böyle birine dönüştüm diye. Sonra kendi orijinal.şišo halini yatakta uyurken buluyor.  U sefer daha da şaşırıyor. Orijinal bedeninin öldüğü sanıyor. Şişko bedenini şiddetle sarsınca, bu sefer şişko bedeninde yeniden uyanıyor. Rüya gördüğünü sanarken yakışıklı bedenin yerde uyuduğunu görüyor. Bu bedenin nereden geldiğini anlamasada şunu fark ediyor. Eğer bir beden uyursa benliği diğer bedene geçiyor. Ve bilinci 24 saat açık oluyor. Bunu fark edince şişko bedeni ile gece yarı-zamanlı işte çalışırken, yakışıklı bedeniyle gündüz liseye gidiyor. Hayatını bu şekilde idare etmeye çalışıyor. Tabi bunu yaparkende başından bir sürü olay geçiyor.

Yorumlar