Shounen Aleminin Üç Büyükleri


 One Piece -Naruto - Bleach üçlüsüne verilen genel ad.

Bu üç seri Shounenlerin Atası denilen Dragon Ball'dan yıllar sonra çıkmıştır. Fakat çıktıkları 90'ların sonu 2000'lerin başında shonen türüne yeni bir soluk, yeni bir heyecan getirmişlerdir. Oluşturdukları evrenler okuyucuyu o kadar rahat içine çekebiliyordu ki belki de popüler olmalarının en büyük sebebi budur. 

Hepsinden kısaca bahsedecek olursak;

One Piece

Luffy adlı ana karakterimiz bir tayfa toplayıp korsanlar kralı olmayı amaçlamaktadır. Bu tayfayı toplarken çeşitli maceralar yaşar. Bir çok drama şahitlik eder ve insanaları kurtarır. Bu yaptıkları ile de klasik kötü korsan kimliğinden ayrılır ve onun yardım ettiği insanalar Luffy'ye hayran olmaya başlar. Macera dolu denizlerde yol aldıkça ünü artar, başına konulan ödül artar ve gittikçe One Piece dünyasının büyük isimlerinden biri olur.


Naruto

Ana karakterimiz Naruto dışlanan bir çocuktur. Bir gün en güçlü ninja olup Hokage unvanını almak ister. Bu uğurda bir çok düşmanla karşılaşır. Köyünü korumak için ölümün eşiğine gelmekten çekinmez. Dışlalnn Naruto'nun bu azmi etrafındaki insanları yavaş yavaş değiştirir ve Naruto'yu dışlamayıp kabul ederler.


Bleach

Esas oğlanımız Ichigo kendisini bildi bileli ruhları görebilmektedir. Bu yüzden etrafında gördüğü masum ruhlara iyi davranır. Bir gün Rukia adlı bir ölüm meleği ile tanışır ve ailesini Hollow'dan (insanlara musallat olan kötü ruh) korumak için onunla işbriliği yapar. Rukia kötü bir şekilde yaralanır ve son anda Ichigo'ya güçlerinin vererek onu da ölüm meleği olmasını sağlamıştır. 

Yorumlar