Yaz Savaşları [Özet]

 

OZ adı verilen devasa bir sosyal medya tüm dünyanın kullandığı bir araca dönüşmüştür. Herkes işlerini buradan yapıp burada eğlenebilecekleri aktiviteler yapar. Hatta şirketler bu uygulamanın içinde özel şubeler açarlar. Anlık çeviri özelliği ile dünyadaki insanlar birbirleri ile kolayca iletişim kurabilmektedir. İşte bizim ana karakterimizin Kenji'nin başından geçen olaylar da bu sosyal medyanın hacklenmesiyle başlar.


Kenji ve Arkadaşı OZ'da kod yazarak çalışırken okulun güzel kızı Natsuki ikisinden birinin yaz tatili için kendisi ile büyükannesini ziyarete gelmesini ister. Giden bizim şaşkın deha  Kenji olacaktır. Natsuki başta Kenji'yi yurtdışında üniversite öğrenci erkek arkadaşı (sevgilisi) diye tanıştırır büyükannesine ve ailenin diğer üyelerine.  Natsuki'nin bu yalanı Kenji'nin işlemediğii bir hack olayına adının karışmasıyla çok sürmeden ortaya çıkacak ve Natsuki'nin aile içi olaylarına değinilecek büyük çaplı bir olayların başlangıcı olacaktır. 

    
   Kenji Koiso        -      Takashi Sakuma      -      Natsuki Shinohara


Aile içi olay demişken Natsuki'ni ailesi (Jinnouchi soyu) oldukça köklü bir aile. Büyükanne Sakae'de Japonya'nın bakanları ve önemli şirketlerine hâlâ daha tavsiyelerde bulunan, geniş bağlantıları önemli bir insan. Zaten bu aile tarihte birçok defa savaşlara katılmış ve Japonya'nın diğer ileri gelen aileleri ile irtibatları var. Sakae'de şimdiki aile lideri. Diğer aile üyeleri de polis, itfaiye eri, asker vs. gibi devlet hizmetinde çalışıyorlar. Ailenin bir de adından pek söz edilmeyen Wabisuke isimli bir üyesi var. Olayları anlatırken yine bu Wabisuke'ye değineceğim. Şimdilik söyleyeceğim tek şey Wabisuke'nin, Sakae'nin eşinin başka bir kadından gayrimeşru oğludur.

Sakae Jinouchi          -     Wabisuke Jinouchi



Yorumlar